Ladislav Brslica | | Přípravka

XXV.ročník mezinárodního turnaje přípravek pořádaný SKB je minulostí

Po dvouleté „covidové“ odmlce změřilo poslední dubnovou sobotu více než dvě stovky mladých fotbalových nadějí (deset družstev mladší a deset družstev starší přípravky) z České republiky a Slovenska  své síly v rámci XXV. ročníku Mezinárodního fotbalového turnaje mladších a starších přípravek „O pohár osvobození města Otrokovice“, konaného pod záštitou předsedy SK Baťov 1930 z. s. Vlastimíra Hrubčíka a starostky města Otrokovice Hany Večerkové, která přišla účastníky turnaje na jeho zahájení pozdravit.

Turnaj se konal ve Sportovním areálu Baťov, hrálo se tradičně na čtyřech hřištích (2x přírodní tráva - mladší přípravka a 2x hřiště s umělým povrchem IV. generace – starší přípravka) ve dvou skupinách po pěti týmech. Po dopolední přestávce, kdy skončily zápasy ve skupinách, pokračoval turnaj zápasy o umístění.
K vidění byly urputné boje fotbalových benjamínků i hráčské umění těch šikovnějších, byť stále ještě začínajících fotbalistů, kterým za příjemného počasí tleskaly tribuny plné fandících rodičů.
Celkovým vítězem a ročním majitelem putovního poháru se součtem umístění mladší a starší přípravky stali mladí fotbalisté Hanácké Slavie Kroměříž, obhájce posledního triumfu  1.FC Slovácko  tentokrát obsadilo až sedmé místo. Mladým nadějím pořádajícího SK Baťov 1930 z. s. se letos příliš nevedlo a uzavírali pořadí v obou kategoriích, věříme však, že v turnaji získaly cenné fotbalové zkušenosti, které určitě využijí ve svém dalším fotbalovém životě. Ceny všem úspěšným účastníkům turnaje pak spolu s šéftrenérem SK Baťov Petrem Zapletalem předával místostarosta města Otrokovice ing. Petr Ťopek.
Na uskutečnění letošního ročníku mezinárodní mládežnické akce „O pohár osvobození města Otrokovice“ mají kromě obětavosti organizátorů, pořadatelů a rozhodčích z řad členů SK Baťov 1930 z. s. významný podíl město Otrokovice a Zlínský kraj, dále patří poděkování zlínskému KFS a FAČR, díky nimž se turnaj mohl uskutečnit na výborné úrovni.

Mladší přípravka celkové pořadí:
1. FC Fastav Zlín
2. TJ Valašské Meziříčí
3. SK Hanácká Slavia Kroměříž
 
Nejlepší hráč: Vojtěch Dvořák (FC Fastav Zlín)
Nejlepší brankář: Jan Blabla (TJ Valašské Meziříčí)
Nejlepší střelec: Juraj Pavlíček (FK Lokomotíva Trnava)

Starší přípravka celkové pořadí:
1. SK Hanácká Slavia Kroměříž
2. FK Dubnica nad Váhom
3. 1.FC Slovácko

Nejlepší hráč: David Tažim (FK Dubnica nad Váhom)
Nejlepší brankář: Marek Fojt (SK Hanácká Slavia Kroměříž)
Nejlepší střelec: Filip Holiš (FC Slovácko)


Ladislav Bršlica, člen Výkonného výboru SK Baťov

Facebook

Aktuální články

Je tu další ročník REGIONS´CUPU, i letos má SKB ve výběru kraje své zástupce

Středa 24.4.2024 bude dnem, kdy do dalšího ročníku REGIONS´CUPU vstoupí výběr Zlínského KFS, který jakožto obhájce loňského...

Muži druhému celku tabulky vzdorovali hodinu, rozhodl smolný vlastní gól

Muži sehráli na půdě favorizovaných Kozlovic vyrovnaný zápas, ve kterém bohužel nedokázali zužitkovat žádnou ze svých šancí. Soupeř...

Dorost potvrdil roli favorita a v domácím utkání zdolal Hluk

Po porážce v Bojkovicích měl dorost ideální příležitost k napravení reputace, když v domácím prostředí v sobotním dopoledni...

Fotbal Partner